Masterclass – Engels

When:
6 August 2019 @ 20:00 – 21:15
2019-08-06T20:00:00+02:00
2019-08-06T21:15:00+02:00
Where:
Jacobikerk Uithuizen
Hoofdstraat Oost 2
9981 AH Uithuizen
Nederland
Cost:
Free

Stichting Arp Schnitgerorgel Uithuizen presenteert:

Internationale studenten op het orgel van Uithuizen

Een concert door orgelstudenten van de internationale Masterclasses: zij mogen vandaag spelen op het orgel van de Jacobikerk in Uithuizen, een van de fraaiste Schnitgerorgels van Groningen.

De studenten die tijdens deze ‘Schnitger Meets’ dagen aan de orgelzomeracademie meedoen, krijgen bij drie gelegenheden de kans om voor een echt publiek op een authentiek barokorgel een concert te geven. Na het Martiniorgel op 2 augustus en het Garrels-Radekerorgel in Anloo op 3 augustus is het vandaag de beurt aan het Schnitgerorgel in de Jacobikerk in Uithuizen. Dit orgel heeft een betoverend mooie klank die volgens de kenners soepel en mild tot de luisteraar komt en hem of haar als het ware omhult. Nooit klein of bescheiden, altijd speels en helder met de bekende boventonen. We gaan kijken of de studenten ons kunnen verrassen met hun spel.

Masterclasses
Tussen 29 juli en 7 augustus viert de Stichting Groningen Orgelland haar 50-jarig bestaan met Schnitger Meets…, een feestelijke reeks aan concerten, orgelexcursies en vooral veel orgelontmoetingen. Tot die laatste rekenen we ook de Masterclasses die in het kader van de orgelzomeracademie worden gegeven. Daarvoor komen dit jaar vijf gerenommeerde internationale organisten naar Groningen om op de zo geliefde Groningse orgels les te geven. Het zijn Rie Hiroe uit Tokio, Jisung Kim uit Seoul, Pavel Černý uit Praag, Tobias Willi uit Zürich en Wolfgang Zerer uit Hamburg. Zij nemen bij elkaar 25 internationale studenten mee; daarnaast worden er nog zo’n 10 studenten geselecteerd uit de vrije aanmeldingen. In een periode van tien dagen krijgen deze studenten op verschillende locaties in Stad en Ommeland masterclasses, in steeds wisselende samenstellingen.

Het orgel van Uithuizen
http://www.arpschnitger.nl/nl/suith.html

Stichting Arp Schnitgerorgel Uithuizen
https://arpschnitgerorgeluithuizen.nl