Concert deelnemers Schnitger Meets – Engels

When:
3 August 2019 @ 20:00 – 21:15
2019-08-03T20:00:00+02:00
2019-08-03T21:15:00+02:00
Where:
Magnuskerk Anloo
Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Nederland
Cost:
Free

De Stichting Vrienden van de Magnuskerk presenteert:

Internationale orgelstudenten op het orgel van Anloo

Musiceren op een zeldzaam vroeg 18e-eeuws barokorgel, daar droomt menig concertorganist van. Vandaag komt die droom uit voor een aantal studenten van de internationale Masterclasses. Zij mogen een concert geven op het historische Garrels-Radeker orgel van de Magnuskerk in Anloo.

‘Muziek in Anloo’ is de bijzonder actieve culturele tak van de Stichting Vrienden van de Magnuskerk in Anloo. Met name in de zomermaanden organiseert deze commissie vele klassieke muziekconcerten in de karakteristieke Romaanse kerk (gebouwd rond 1100!), die altijd druk bezocht worden. Vanavond is het de beurt aan de internationale studenten die deze dagen in het kader van ‘Schnitger Meets…’ orgelmasterclasses volgen in Groningen Stad en Ommeland.

Masterclasses

Tussen 29 juli en 7 augustus viert de Stichting Groningen Orgelland haar 50-jarig bestaan met Schnitger Meets…, een feestelijke reeks aan concerten, orgelexcursies en vooral veel orgelontmoetingen. Tot die laatste rekenen we ook de Masterclasses die in het kader van de orgelzomeracademie worden gegeven. Daarvoor komen dit jaar vijf gerenommeerde internationale organisten naar Groningen om op de zo geliefde Groningse orgels les te geven. Het zijn Rie Hiroe uit Tokio, Jisung Kim uit Seoul, Pavel Černý uit Praag, Tobias Willi uit Zürich en Wolfgang Zerer uit Hamburg. Zij nemen bij elkaar 25 internationale studenten mee; daarnaast worden er nog zo’n 10 studenten geselecteerd uit de vrije aanmeldingen. In een periode van tien dagen krijgen deze studenten op verschillende locaties in Stad en Ommeland masterclasses, in steeds wisselende samenstellingen.

Het orgel van Anloo
http://www.petertenkate.nl/Anloo.htm

Stichting Vrienden van de Magnuskerk
https://www.magnuskerk.nl