Concert door Jisung Kim

When:
3 August 2019 @ 16:00 – 17:15
2019-08-03T16:00:00+02:00
2019-08-03T17:15:00+02:00
Where:
Grote of Jacobijnerkerk Leeuwarden
Jacobijnerkerkhof 95
9728 GA Leeuwarden
Nederland
Cost:
€ 9,-
Jisung Kim

Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Leeuwarden presenteert:

Jisung Kim op het orgel van de Grote Kerk in Leeuwarden

Middagconcert op het historische Müllerorgel in de Grote Kerk in Leeuwarden door de Koreaanse concertorganist Jisung Kim.

In de Aziatische landen bestaat er nog geen lange orgeltraditie, maar voor de Koreaanse organist Jisung Kim vormt dit geen enkele belemmering. Al vroeg ontdekte hij de schoonheid van de orgelklanken en dan met name de klank van oorspronkelijke, historische orgels uit de 17e en 18e eeuw. In Europa, waar hij enige tijd studeerde (o.a. in Keulen en Parijs), kon hij wat dat betreft zijn hart ophalen. Vanmiddag staat er weer een prachtig historisch orgel op hem te wachten in de Grote Kerk in Leeuwarden: het befaamde Müllerorgel waarvan de voltooiing in 1727 in ‘de groote Reghtkamer op den Raadhuijse met een glas wijn en sijn toebehooren’ door alle betrokkenen werd gevierd. Ongetwijfeld zal het concert van Jisung Kim ook aanleiding zijn voor een goed glas na afloop!

Jisung Kim
Jisung Kim begon al op jonge leeftijd met het spelen van orgel en piano. Hij studeerde in Seoul, Parijs, Keulen en Wentzille en studeerde af aan de Seoul Theological University en de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen, met een major in orgel, kerkmuziek, pianobegeleiding, improvisatie en compositie. Zijn debuutconcert vond plaats in 1994 in Keulen. Hierna won hij vele prijzen bij de competities waar hij aan mee deed en gaf hij concerten over de hele wereld. Tot zijn repertoire behoort een grote variëteit aan werken van bekende klassieke componisten, van dertiende-eeuwse componisten, tot Bach en werken van hedendaagse musici. Als orgel- en improvisatieprofessor aan de Seoul Theological University in Korea brengt hij zijn kennis graag op een inventieve wijze over op een nieuwe generatie. Tevens geeft Jisung Kim vele masterclasses en is hij veelgevraagd jurylid tijdens orgelconcoursen.

Het orgel in Leeuwarden
http://grotekerkleeuwarden.nl/geschiedenis/het-orgel/

Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Leeuwarden
http://www.orgelleeuw.nl